Social Icons

Wednesday, 29 June 2016

Wow! Superstar dapat bonus RAYA???


Alhamdulillah... hari ini di dinding facebook Puan Fatimah Mohd Sani, CEO Jamaiah Wealth Sdn Bhd telah menaikkan posting yang ditunggu-tunggu. Cek BONUS!!!!


Resepi: Quesadillas (Sate Kebab version) with salsa and guacamole


Quesadillas (kay-sa-day-yas) adalah masakan Mexico yang menggunakan tortilla (tor-ti-ya) [roti nipis]. Inti ayam, bawang, cendawan dsbgnya ditabur keju Cheddar dan dibakar dlm ketuhar.


Tuesday, 28 June 2016

Resepi : Sate Kebab Rolls

Assalammualaikum semua! Kami dari Sate Kebab Sarawak nak share resepi Sate Kebab Rolls. ๐Ÿ’– 
Bahan-bahan yang sangat mudah didapati dan cara membuatnya yang sangat simple. ^^ Jom try!


Monday, 27 June 2016

Resepi: Chicken Stroganoff (versi Sate Kebab)

Chicken Stroganoff (ะšัƒั€ะธะฝั‹ะน ะกั‚ั€ะพะณะฐะฝะพะฒni) masakan Russia yang biasanya dibuat menggunakan daging (beef), tetapi boleh juga menggunakan ayam. Ia sejenis lauk berkrim yang menggunakan sour cream atau yogurt dan sedikit pedas (untuk tekak Malaysia tak pedas pun). Selalunya dimakan bersama pasta, nasi atau roti.


Wednesday, 15 June 2016

Resepi: Roti Sate Kebab Gulung Bersos

Buntu fikiran
Malas nak pergi bazar jenjalan
Ting
Meh saya bagi idea
Mudah dah ringkas
Bahan2
Roti
Sate kebab
Sos
Telur di kacau
Letakkan roti atas pinggan
Sapukan sos
Letak sate kebab
Gulung
Hujung roti sapukan telur untuk
Lekatan gulungan
Goreng pada api yang sederhana
Selamat mencuba
#superstarshahalam
Intan 0193442525


Tuesday, 14 June 2016

Sate Kebab potensi eksport ke China

Alhamdulillah syukur syukur sgt2...
Alkisahnya ...pagi tadi hujan selebat2 nya ... sejuk ... best giler...
Hantar anak2 pegi sekolah...mulut ni mmg sentiasa berselewat dan berdoa tak putus putus ... hujan di bulan mulia ... ruginya rasanya tak berdoa dan minta dari yang maha ESA...
Dia maha pemberi segala NIKMAT di dunia & akhirat...
Sampai rumah jam 9.30pagi...
Tettt tett
Tettt tett
Wasap masuk dari business partner Azizul Akmal..
"Jom kak kita pegi ke China.. SIRIM offer ni, dalam banyak2 syarikat di Malaysia kita antara salah satu yang terpilih"
Subhanallah...MasyAllah...Allahuakbar...
Sujud syukur!!!
Tahniah Akmal Food Industry!!!!
Produk #satekebab yang berkualiti PREMIUM , sedap dan SIHAT  dan TERBUKTI memang best gilerr ...
SENTIASA di pantau oleh SIRIM, KKM, JAKIM....
Korang memang rugi tak cuba!!!
Jommm sape nak ikut saya ke CHINA sila angkat ๐Ÿ™‹๐Ÿ™‹๐Ÿ™‹
#produkMUSLIM
#SEDAPsangat
#SEMUAsuka
#inovasiPERTAMAdiMALAYSIA
#PROTEINtinggi
#LEMAKrendah


Friday, 10 June 2016

Abam join kelas memasak Pizza Sate Kebab

Alhamdulillah..

Selesai kelas memasak Pizza Sate Kebab Akmal dengan jayanya yang bertempat di kediaman superstar Sate Kebab di Batang Kali. Khusus untuk ejen & pemborong di bawah bimbingan beliau.

Abang telah dijemput untuk terlibat sebagai assistant chef kepada Ketua Chef Intan Liana Rozali.

Abang sibuk memasak
Terima kasih CEO Puan Fatimah Mohd Sani kerana memberikan kepercayaan utk abang menyiapkan hidangan :
  • ๐Ÿข Mini Bun Sate Kebab
  • ๐ŸขCheezy Kebab Ball..
Produk baru keluaran Akmal Food Industry.

Simple je penyediaan dan hidangannya. Selebihnya abang dipaksa menggunakan kreativiti. Alhamdulillah, semua suka dengan persembahan abang. Woot! Woot!
Kau hado?? Ahak! Ahak!



Mini Murtabak Sate Kebab

Kredit perkongsian ini pada sahabat niaga kami Ann Divalicious.

Jom akak kongsikan resipi murtabak Sate Kebab ..memang senang dan mudah dengan adanya sate kebab ni...takyah pi cari murtabak kat bazar ramadhan..boleh dimasak didapur sendiri..lg comfirm sedang dan bersih...


Tuesday, 7 June 2016

Resepi Mini Burger Sate Kebab Special

Kali ini kami bawakkan istimewa untuk anda resepi Mini Burger yg menjadi kegemaran ramai.


 
Blogger Templates