Social Icons

Friday, 11 November 2016

#2 FORMULA BISNES #EmpayarNiagaJamaiahWealth

Apakah formula kejayaan empayar niaga Jamaiah Wealth?

Setiap kali kami dihubungi oleh seseorang yang berminat menjadi Superstar (iaitu pembekal utama sate kebab dengan pembelian minima 500pek), kami menasihati beliau supaya , “Pasang kuda-kuda dan pasak pada BUMI.”Walaupun prospek berduit dan mampu menyediakan modal, kami berkeras supaya beliau menjadi ejen dahulu. Cuba jual 15pek pada orang2 yang terdekat. Kemudian, cuba jual pada orang sama. Ulang proses itu beberapa kali. Apabila yakin, barulah ejen tersebut boleh upgrade.

Atau pada yang yakin dengan kemampuan menjual, kami minta mereka bermula dengan 100pek terlebih dahulu.

Ada juga yang terus senyap, selepas kami menyarankan kaedah ini. Mungkin ego mereka terguris. Maklumlah, menjual sate kebab ni untungnya sen-sen sahaja. Namun, kami lebih rela hilang prospek daripada anda datang semula mengadu kepada kami, “Kenapa jualan saya suam-suam kuku?” “Stok kami banyak lagi, macam mana nak bagi cepat habis?”

Rasionalnya tindakan kami adalah, bisnes harus bermula dari bawah. Kami memang sediakan sistem, bahan dan kaedah menjual dengan berkesan. Tetapi anda perlu melalui proses awalan terlebih dahulu sebelum dapat menghadam ilmu, menggunakan bahan marketing yang dberi dan beroleh pengalaman.

Pendek kata, kemanisan tebu itu puas dinikmati kalau dikopek dulu kulitnya menggunakan gigi. Tak aci guna mesin perah. Memang mewah, terus dapat minum air tebu. Minum hari-hari pulak tu. Tapi bila dapat penyakit kencing manis, lebih teruk dijangkiti penyakit kencing tikus… takkaballahuminkum... Minnal waminkum takabbal ya karimmmm….

Faham ke faham?

Siapa faham & mahu tahu apa lagi rahsia kejayaan bisnes Empayar Niaga Jamaiah Wealth, sila komen… "JW TERBAIK"

Cukup 20 orang, kita akan kongsikan lagi, ....

*******************
Anda suka apa yang saya kongsikan ini?

Sila komen, tag, LIKE & share jika bermanfaat…

Mudah-mudahan perkongsian ini memberi manfaat dan memberi peluang untuk kita mengumpul saham akhirat.

#weCAREweGUIDE
#indahnyaBisnesBerjemaah
#EmpayarNiagaJamaiahWealth
#PassionateAboutEntrepreneurship
#YourSuccessIsMyBusiness
#coachmusz
 — feeling motivated at Worldwide Business Park.


No comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates