Social Icons

Friday, 30 December 2016

Pelancaran Produk Terbaru - Mini Burger Kebab


Alhamdulillah.. akhirnya produk yang dinanti-nanti telah tiba. Mini Burger Kebab Akmal didatangkan dalam dua perisa - lada hitam & pedas.

Setiap pek mengandungi 25 keping Mini Burger Kebab.


Aku seketul batu-bata

Kuliah subuh abam pagi ini.
Image may contain: one or more people
Topik: aku hanya seketul batu-bata.
Tak kiralah kau sokong merah, biru, hijau atau hitam. Atau seronok bebenau nak bertuala depan kamera . Kau jangan lupa penghujung ceritanya nanti siapa yang pegang kuasa ekonomi.


Friday, 11 November 2016

#2 FORMULA BISNES #EmpayarNiagaJamaiahWealth

Apakah formula kejayaan empayar niaga Jamaiah Wealth?



MAHA 2016 di MAEPS Serdang

MasyaAllah Tabarakallah
Alhamdulillah
Alhamdulillah
We're SELECTED again πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜Š
Syukur sangat2 !!!!
Akmal Food Industry terpilih sekali lagi untuk menyertai MAHA 2016 secara PERCUMAAAA
di bawah Jabatan Peladang Kuala Selangor πŸ˜
Jom geng #satekebab kita gegarkan MAHA 2016!!!


Thursday, 10 November 2016

Wednesday, 9 November 2016

Ni namanya Set Sate Kebab
Sangat kretif ejen akak seorang ini
Laku keras kat tempat kerja beliau katanya
Letak habis letak habis

Ha tengok siapa kata orang berkerja tetap tak boleh niaga dapatkan duit sampingan

Akak tabik pada kawan akak ni...seorang ibu yang menyara 3 orang anak...
Moga allah luaskan lagi rezeki beliau. Diberi kesihatan yang baik

*Siapa usaha dia yang dapat
Rajin kena taman dalam diri...

#KakngahKawasan
Pembekal Utama Sate Kebab
Memberi idea meniaga in shaa allah
012-2631749



Tuesday, 30 August 2016

Thursday, 28 July 2016

SIAPA DI SEBALIK KISAH KEJAYAAN USAHAWAN SATE KEBAB

Alhamdulillah.... 
Banyak lagi kisah kejayaan usahawan sate kebab yang bakal kami kongsikan. Setakat ini dari superstar Edd Ahmad membariskan artikel berikut.

Nantikan lebih banyak pendedahan menarik kisah-kisah ejen & pemborong kami. Semuanya bertitik tolak daripada unsur Mentor & Sistem. Pelengkap pada formula M.E.S.T.I berjaya....!!!!!

Selayaknya penghargaan patut dikalungkan kepada peneraju sistem niaga ini yang mementingkan konsep berniaga secara berjemaah. Bukan senang hendak memastikan persefahaman yang konsisten bagi 300++ rangkaian ejen, pemborong dan superstar. 

Jom kita lihat siapa tulang belakangnya:-


KISAH #2 EJEN UPGRADE JADI PEMBORONG

Alhamdulillah... ejen abang di seksyen 2, Shah Alam telah upgrade menjadi pemborong dengan pembelian 100pek ‪#‎satekebab‬ .

Abang nak kabor kat korang, Tn Haji Molkan ni adalah pegawai bahagian perundangan di sebuah syarikat korporat terkemuka. Namun beliau memilih untuk berniaga sebagai batu loncatan bagi memahami selok-belok perniagaan trading frozen food.
Setiap pembelian 100pek melayakkan ejen upgrade menjadi pemborong dan menikmati tangga harga yang lebih murah. Lebih murah, lebih margin keuntungannya!



#1 Pesan Mentor Abam

Ko kena kreatif dik....

Jangan tunggu kaya baru nak bantu orang
Jangan tunggu ada gajet yg power, baru nak wat bisnes online
Jangan tunggu simpanan ribu riban, baru nak berniaga
Jangan harap nak sempurna ada serba serbi baru nak bertindak



KISAH PAHIT DI SEBALIK KEJAYAAN EJEN UPGRADE MENJADI PEMBORONG

Alhamdulillah.....
Selamat 3 kotak Sate Kebab Abang hantar kepada ejen yg telah upgrade menjadi pemborong. Siap beranak freezer lagi..... dah standby Freezer baru untuk stok ni di rumah.

Kisahnya, Puan Jamilah Zulkifli boleh dikira otai dalam bisnes. Telah menceburi pelbagai jenis perniagaan termasuk emas, biskut raya, jual kain baju siap dan juga karipap frozen. Alhamdulillah.. setiap satu bisnes itu beliau tangani dengan jayanya. Namun, masa dan tenaga yang diperah tidak setanding usahanya. Belum lagi cabaran orang yang suka berhutang & liat membayar. Katanya, hati saya lembut dan mudah merasa kasihan apabila dirayu.


Wednesday, 29 June 2016

Wow! Superstar dapat bonus RAYA???


Alhamdulillah... hari ini di dinding facebook Puan Fatimah Mohd Sani, CEO Jamaiah Wealth Sdn Bhd telah menaikkan posting yang ditunggu-tunggu. Cek BONUS!!!!


Resepi: Quesadillas (Sate Kebab version) with salsa and guacamole


Quesadillas (kay-sa-day-yas) adalah masakan Mexico yang menggunakan tortilla (tor-ti-ya) [roti nipis]. Inti ayam, bawang, cendawan dsbgnya ditabur keju Cheddar dan dibakar dlm ketuhar.


Tuesday, 28 June 2016

Resepi : Sate Kebab Rolls

Assalammualaikum semua! Kami dari Sate Kebab Sarawak nak share resepi Sate Kebab Rolls. πŸ’– 
Bahan-bahan yang sangat mudah didapati dan cara membuatnya yang sangat simple. ^^ Jom try!


Monday, 27 June 2016

Resepi: Chicken Stroganoff (versi Sate Kebab)

Chicken Stroganoff (ΠšΡƒΡ€ΠΈΠ½Ρ‹ΠΉ Π‘Ρ‚Ρ€ΠΎΠ³Π°Π½ΠΎΠ²ni) masakan Russia yang biasanya dibuat menggunakan daging (beef), tetapi boleh juga menggunakan ayam. Ia sejenis lauk berkrim yang menggunakan sour cream atau yogurt dan sedikit pedas (untuk tekak Malaysia tak pedas pun). Selalunya dimakan bersama pasta, nasi atau roti.


Wednesday, 15 June 2016

Resepi: Roti Sate Kebab Gulung Bersos

Buntu fikiran
Malas nak pergi bazar jenjalan
Ting
Meh saya bagi idea
Mudah dah ringkas
Bahan2
Roti
Sate kebab
Sos
Telur di kacau
Letakkan roti atas pinggan
Sapukan sos
Letak sate kebab
Gulung
Hujung roti sapukan telur untuk
Lekatan gulungan
Goreng pada api yang sederhana
Selamat mencuba
#superstarshahalam
Intan 0193442525


Tuesday, 14 June 2016

Sate Kebab potensi eksport ke China

Alhamdulillah syukur syukur sgt2...
Alkisahnya ...pagi tadi hujan selebat2 nya ... sejuk ... best giler...
Hantar anak2 pegi sekolah...mulut ni mmg sentiasa berselewat dan berdoa tak putus putus ... hujan di bulan mulia ... ruginya rasanya tak berdoa dan minta dari yang maha ESA...
Dia maha pemberi segala NIKMAT di dunia & akhirat...
Sampai rumah jam 9.30pagi...
Tettt tett
Tettt tett
Wasap masuk dari business partner Azizul Akmal..
"Jom kak kita pegi ke China.. SIRIM offer ni, dalam banyak2 syarikat di Malaysia kita antara salah satu yang terpilih"
Subhanallah...MasyAllah...Allahuakbar...
Sujud syukur!!!
Tahniah Akmal Food Industry!!!!
Produk #satekebab yang berkualiti PREMIUM , sedap dan SIHAT  dan TERBUKTI memang best gilerr ...
SENTIASA di pantau oleh SIRIM, KKM, JAKIM....
Korang memang rugi tak cuba!!!
Jommm sape nak ikut saya ke CHINA sila angkat πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹
#produkMUSLIM
#SEDAPsangat
#SEMUAsuka
#inovasiPERTAMAdiMALAYSIA
#PROTEINtinggi
#LEMAKrendah


Friday, 10 June 2016

Abam join kelas memasak Pizza Sate Kebab

Alhamdulillah..

Selesai kelas memasak Pizza Sate Kebab Akmal dengan jayanya yang bertempat di kediaman superstar Sate Kebab di Batang Kali. Khusus untuk ejen & pemborong di bawah bimbingan beliau.

Abang telah dijemput untuk terlibat sebagai assistant chef kepada Ketua Chef Intan Liana Rozali.

Abang sibuk memasak
Terima kasih CEO Puan Fatimah Mohd Sani kerana memberikan kepercayaan utk abang menyiapkan hidangan :
  • 🍒 Mini Bun Sate Kebab
  • 🍒Cheezy Kebab Ball..
Produk baru keluaran Akmal Food Industry.

Simple je penyediaan dan hidangannya. Selebihnya abang dipaksa menggunakan kreativiti. Alhamdulillah, semua suka dengan persembahan abang. Woot! Woot!
Kau hado?? Ahak! Ahak!



Mini Murtabak Sate Kebab

Kredit perkongsian ini pada sahabat niaga kami Ann Divalicious.

Jom akak kongsikan resipi murtabak Sate Kebab ..memang senang dan mudah dengan adanya sate kebab ni...takyah pi cari murtabak kat bazar ramadhan..boleh dimasak didapur sendiri..lg comfirm sedang dan bersih...


Tuesday, 7 June 2016

Resepi Mini Burger Sate Kebab Special

Kali ini kami bawakkan istimewa untuk anda resepi Mini Burger yg menjadi kegemaran ramai.


Tuesday, 24 May 2016

Kelas Memasak Pizza Sate Kebab

Alhamdulillah... selesai jelajah pizza sate kebab di Zon Tengah iaitu di Selangor & Perak dengan jayanya.
Alhamdulillah... objektif kami tercapai apabila tim kami ke Ipoh untuk mengendalikan kelas memasak pizza sate kebab pada hujung minggu yang lalu. Bukan sekadar kelas memasak, tetapi kami selitkan tips-tips penting bisnes online untuk mereka yang mahu memulakan perniagaan. 
Bonus: Coach Musz berkongsi tips perniagaan secara online melalui Facebook & Instagram. Amacam? Best ke best? 
Program ini dikendalikan oleh Empayar Niaga Jamaiah Wealth Sdn Bhd, dengan usahasama Akmal Food Industry. Adalah menjadi nawaitu & misi perniagaan kami untuk memberikan pilihan niaga yang kompetitif & rendah risiko kepada usahawan-usahawan baru.


Thursday, 28 April 2016

PERADUAN SATE KEBAB - MENANG TIKET BOLA!

SIAPA PENYOKONG TEGAR RED GIANT! NAK TAK TIKET SELANGOR VS. SINGAPORE 7HB NI?
=====================================================================
Kami nak hadiahkan 2 KEPING TIKET BOLA kepada anda!!!!
Jom sertai pertandingan LIKE, POSE & WIN.
Pertandingan bermula sekarang sehingga 5-May-2016, Khamis jam 4:00 PM.
Rebut peluang ini SEKARANG!
Anda hanya perlu LIKE, POSE dan SHARE.




SAYA NAK BERNIAGA SATE KEBAB

===========================
"SAYA NAK" BERNIAGA SATE KEBAB
===========================
Percaya lah produk dalam tangan abang ni boleh jana RM1,100~3,300 bersih sebulan untuk korang & keluarga tersayang dengan hanya menjual 17pek~ 50pek sehari macam ni aje!
Kalau jual siap Bakar, lagi masyukkkkk....
Bayangkan. Mudah kan.



Wednesday, 27 April 2016

Usahawan Muda Sate Kebab

Dimana ada kemahuan di situ ada jalan

Seorang remaja yang kuat semangatnya dan sangat rajin.

Walaupun kerja sepenuh masa mengelolakan Taska Islam di TTDI ,masih ada ruang untuknya mencari peluang berniaga untuk menambahkan pendapatan sampingan.

Pada mulanya ambil 20 packet sahaja dan pelanggannya diantara kenalan dan penduduk setempat,alhamdullilah kini  hasil usaha beliau dan dengan rezeki yang diberikan oleh Allah swt kini oder beliau bertambah ke 75 packet.


Alhamdullilah.

InsyaAllah semoga Allah swt murahkan rezeki Hafiz dan segala impian hafiz menjadi kenyataan.


Warga #TamanTunDrIsmail yang ingin mencuba Sate Kebab Akmal  boleh dapatkan dari En Hafiz.


#satekebabakmal
#TamanTunDrIsmail

☎📞0123994041






Thursday, 7 April 2016

Pelajar Universiti Ikat Perut Terpaksa Bekerja Part Time?

Abang teringat kes yang heboh pasal pelajar universiti menahan lapar sampai usus koyak. Pada masa itu, abang teringat zaman adik-adik abang kat universiti. Ayah pula baru meninggal, memang perit kehidupan masa tu.


Tuesday, 5 April 2016

Salam niaga, salam ukhuwah!

Apa khabar pembaca sekalian!

Assalamualaikum...

Hahahaha.. Abang pun tak tahu apa kriteria yang melayakkan abang menulis dalam blog ini. Tapi Abang terima pelawaan ini dengan rasa besar hati. Dalam erti kata lain, abang layankan aje...

Tapi sebagai pengenalan, mai lah singgah facebook abang. 

Jom baca posting abang:
Klik sini -  Hidup seorang saudagar sate kebab!

Kalau bermanfaat untuk korang, silalah share...

‪#‎abamjualsatekebab‬
‪#‎empayarniagajamaiahwealth‬
‪#‎bapakadambisnesjutajuta‬


Welcome, Edd Ahmad

Assalamualaikum w.b.t.

Salam hormat pada para pembaca blog. 


Edd Ahmad
Kami mengalu-alukan saudara Edd Ahmad, salah seorang superstar di bawah bimbingan Puan Fatimah Mohd Sani untuk menyumbangkan artikel di dalam blog ini.

Beliau dikenali di kalangan komuniti empayar niaga Jamaiah Wealth sebagai seorang yang sangat agresif dalam teknik gerila pemasaran Sate Kebab Akmal. Posting-posting beliau di facebook sentiasa mencuit hati dan menarik perhatian.




Thursday, 31 March 2016

Resepi: Sate Kebab BUTTERSCOTCH with egg muffin

Assalamualaikum sahabat pembaca sekalian...

Kali ini coretan resepi membawa kisah. Kisah bagaimana Sate kebab menjadi pengikat kasih sayang & menyemai rasa cinta. Sebagaimana mudahnya memasak sate kebab, semudah itu jugalah seorang isteri memikat hati suaminya.

Regular customer kami akhirnya mengambil keputusan menjadi ejen setelah permintaan dari rakan sepejabat di Jabatan Penerbangan Awam meningkat.





Wednesday, 23 March 2016

Sate Kebab & Sambutan Hari Sindrom Down Sedunia

Datuk Mukhriz selaku tetamu kehormat  merasai keenakan sate kebab
Alhamdulillah... berlangsung satu majlis amal yang diadakan bersempena dengan Sambutan Hari Sindrom Down Sedunia di Kuala Lumpur pada 20 Mac 2016 yang lalu.



Resepi Roti Gulung Sate Kebab

Harini jom layan roti gulung sate kebab pulak.. Juicy sungguh!
Nah resepi...


Monday, 7 March 2016

The recipe for "Mini Chicken Pie"with Sate Kebab

Salah seorang pelanggan tetap kami berkongsi resepi menarik untuk anda cuba.

Bahan-bahan:
Bawang merah & bawang putih (potong halus)
6-7 cucuk #satekebabakmal black pepper (potong dadu)
Carrot, capsicum, cendawan butang (potong dadu)
2 tbs butter/margerin
3 tbs tepung
1 cwn air/stok ayam
Kulit popia (size besar) -- fefeeling filo pastry




Tuesday, 1 March 2016

Personal Coaching bersama Superstar Kota Damansara

Pada hari minggu yang lalu, pihak Jamaiah WEALTH telah menjemput Puan Rahana Mohd Noh, superstar (pembekal utama) Kota Damansara untuk sesi business coaching secara peribadi.

Sesi ini khas bagi memenuhi permintaan perancangan beliau untuk mewariskan bisnes Sate Kebab kepada anak lelaki beliau yang sulung. Alhamdulillah... anak lelaki Puan Rahana, Tuan Hilmi telah bersedia memberikan komitmen bagi memastikan empayar yang telah dibina oleh ibunya berkembang maju.



Pencipta resepi Sate Kebab mendapat Anugerah Kor Tani Jaya (IKS)

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi....

Sekali lagi Produk Sate Kebab membawa Akmal Food Industry ke tahap yang lebih tinggi. Kali ini surat jemputan diterima daripada Lembaga Pertubuhan Peladang menjemput CEO Akmal Food Industry, Tuan Azizul Akmal menerima Anugerah Kor Tani Jaya (Sektor IKS).


Friday, 12 February 2016

Sijil Halal Sate Kebab Akmal

Assalammualaikum.... Wbt

Pembaca budiman yang dikasihi. Syukur alhamdulillah kami mendapat berita gembira berkenaan sijil halal JAKIM.



Sunday, 7 February 2016

Kenapa Sate Kebab dipercayai sebagai Produk PREMIUM

Tahukah anda bahagian ayam yg mana digunakan untuk menghasilkan produk SATE KEBAB❔❔



Kisah bagaimana seorang ejen menjadi pemborong

Ejen Roket: Atisa Mohd Sani

Bermula dengan pembelian 3pek utk makan sendiri, dgn sportingnya Atisa Mohd Sani bagi testimoni di Facebook. Tetiba semua terjah tanya beliau, kat mana nak dapat Sate Kebab.



Friday, 5 February 2016

Episod penghantaran Sate Kebab

Pemborong Edd Ahmad bersama ejen Atisa Mohd Sani
Mangsa kedua delivery tgh malam tadi!

Agen roket berkeras mahu stok dihantar mlm tu jugak!



Thursday, 4 February 2016

Sate kebab hidangan pengunjung Setia surau

Sahabat niaga dar Perlabuhan Klang berkongsi berita gembira.


50pek untuk sambutan maulidur rasul di Surau Al-Abrar,Taman Pelabuhan licin malam tadi.


Testimoni Usahawan Sate Kebab


Alhamdulillah...

Rezeki usahawan muda ni.

Tengahari amik stok, petang dah licin. Malam dah panik. Nak restok 100pek.



 
Blogger Templates