Social Icons

Monday, 29 December 2014

TAKLIMAT GST UNTUK USAHAWAN SATE KEBAB

[CERITA SEMALAM]


Tarikh: 28 Disember 2014
Lokasi: Bilik Mesyuarat 2, Kompleks Kejiranan Presint 16, Putrajaya
Agenda: GST dan persepsi pengguna
Alhamdulillah…. Sembang-Sembang Teh Tarik bersama Ejen-Ejen, Pemborong dan Superstar Akmal Sate Kebab di bawah bimbingan Jamaiah Trading.

Bukan sekadar sembang-sembang kosong.


Kita sembang bagaimana membantu para usahawan sate kebab kita menghadapi perlaksanaan GST.Kalau dahulu kita berniaga asal redah saja, terhantuk bangun semula. Terlanggar dinding, patah balik cari pintu lain. Bukan modal sahaja lebur, masa dan keringat ikut hanyut.

Itulah orang kata, nak berjaya kita ikut saja jejak langkah orang-orang yang berjaya. Kita himpit rapat-rapat orang yang nak membimbing kita. Melalui program-program usahasama begini kami dapat berjumpa dan berkenal-kenalan dengan usahawan-usahawan hebat yang lain.

Saya bersyukur berada dalam tim Jamaiah Trading yang sepakat dalam usaha membantu peniaga-peniaga kecil menjadi peruncit, pemborong dan pembekal produk makanan sejuk beku. Setinggi-tinggi penghargaan Tuan Khairul Saimun dari Jabatan Penerangan Malaysia yang sabar melayan soalan-soalan bertubi-tubi dari para usahawan kami yang bersemangat untuk mendepani cabaran niaga di masa hadapan.
Penyerahan token kepada Tuan Khairul Saimun sebagai tanda penghargaan
Terima kasih kepada Persatuan Penjaja-Penjaja Kecil Putrajaya yang menyokong penuh produk muslim hasil keluaran anak watan dan juga idea-idea bernas yang mereka kongsikan. Kami amat menghargai ruang dan peluang yang ditawarkan. Semoga kita dapat bekerjasama dengan lebih baik dan bersama memacu ke arah kejayaan.

Bicara santai bersama Tuan Khairul Saimun, Superstart Jamaiah Trading dan juga wakil Persatuan Penjaja-Penjaja Kecil Putrajaya

Semoga kita dapat menyumbang dalam memenuhi hasrat kerajaan untuk merealisasikan ‘hub halal makanan sejuk beku’ untuk wilayah Putrajaya.

Doakan kejayaan usahawan kami.

Amin ya rabbal alamin.


No comments:

Post a Comment

 
Blogger Templates